Duka urtjusigt till julens middagar – tips och inspiration

Juldukning med Churchill porslin och Hardanger bestick.

Nu är det dags att släppa loss kreativiteten och göra vackra och mysiga juldukningar. Finns det nåt härligare än att sätta sig vid ett vackert dukat bord! Om det sedan finns många roliga detaljer på bordet som man kan sitta och njuta av så är det ännu bättre.

Inspiration från Så mycket bättre

Juldukning med Churchill porslin och Hardanger bestick.
Juldukning i Så mycket bättre med Churchill porslin och Hardanger bestick. Bild från Cervera.

Jag har själv inspirerats av de vackra dukningarna i TV-programmet ”Så mycket bättre”. Har du följt serien? Nördig som jag är så har jag mest sett fram emot att se hur de dukat och dekorerat. Mina ögon fastnar lätt i en rolig vas eller de vackra blommorna och sedan drar kreatören i mig igång.

Med rabattkoden club320 får du 20% rabatt på Cervera, som har levererat porslin, glas och bestick till Så mycket bättre. Rabatten gäller bara fram till söndag 11 december.

Vacker dukning med många vaser, tallrikar från Rörstrand och bestick från Hardanger
Josefins dukning med tallrikar från Rörstrand, underbara assietter från Filippa K och bestick från Hardanger

Det stora bordet man dukat på i TV-serien är av läckert, grånat trä och mitt på bordet har man ställt upp många vaser istället för en stor klassisk bukett.

Dukning med Redoute Roses Tallrik

Redoute Roses Tallrik
Redoute Roses Tallrik, 199 kr (just nu 20% rabatt med rabattkoden club320) – klicka för större bild

Visst är den här lilla tallriken otroligt fin! Den kommer från Kirkham och kallas Redoute Roses. Passar oss som älskar blommor och rosor.

Jag gillar verkligen besticken från Hardanger. Förutom att de är vackra så ger de 10 års garanti. Bestickserien Fjord som används vid de flesta av dukningarna ovan är designad av Odd Leikvoll och är en av Sveriges mest populära. Just nu för halva priset!

Ett roligt minne från 2016 är att Hardanger Bestikk anlitade mig att göra små namnskyltar till varje bestickserie inför utställning på mässan Bröllopsfeber.

Jag fick göra handtextade namnskyltar för Hardanger Bestikk 2016
Jag fick göra handtextade namnskyltar för Hardanger Bestikk 2016. Foto: Hardanger Bestikk

Som sagt, passa på att fynda med 20% rabatt hos Cervera innan söndag 11 december genom att använda rabattkoden club320 (gäller vid köp av minst 3 varor – kan ej kombineras med andra rabatter). Och ja, jag får lite provision om du handlar via dessa länkar 🙂

På middagsbordet tycker jag att man ska ha låga blomdekorationer så att man obehindrat kan se och prata med den som sitter mitt emot. Här har jag gjort några julgrupper som kan köpas direkt här för leverans till Uppsala med omnejd:

Julen är ju traditionernas tid, och många familjer har unika och roliga egenheter för sig på julbordet. Vad har du för roliga detaljer i din juldukning? Berätta i en kommentar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.