Brudbukett i rosa och crème med rosor och pioner

Brudbukett i rosa, aprikos och crème med rosor och pioner

Brudbukett i rosa, aprikos och creme med rosor och pioner

Den här brudbuketten gjorde jag i juni 2016 till en brud som passar fint i bleka färgtoner. Hon önskade att ha pioner med i buketten, och visst bara älskar vi pioner i brudbuketter! Bland önskemålen fanns förutom färgerna vitt, aprikos och rosa, ett vitt sidenband med spets.

Provbukett inför brudbukett med rosor och pioner i rosa, aprikos och vitt
Provbuketten var lite mer kompakt. När bruden fick se den önskade hon sig mera grönt. Roligt med en nära kommunikation så att kunden blir helt nöjd.

Pion är är en säsongblomma så priserna kan vara väldigt höga under höst, vinter och vår. Det här bröllopet var i juni så det passade bra. I juli-augusti börjar de vara överblommade i svenska trädgårdar. Självklart får vi tag på fina pioner även då, men de blir dyrare. Nu i mitten av juli kostar en pion tre gånger så mycket som en ros.

Bruden undrade om jag kunde göra en provbukett innan, och visst gör jag gärna det. Provbuketten var något mera blommig, men när hon sett provbuketten önskade hon mer gröna blad i den.

Blommorna i den slutliga brudbuketten är ros, pion, prärieklocka, stjärnflocka och astilbe.Brudbukett med tärnbuketter och corsage i rosa och aprikos

Kunden beställde även två matchande tärnbuketter och tre corsage, till brudgum och marskalker. Här är bild på alla bröllopsbuketterna tillsammans.

En närbild på corsagen:

Rosa corsage med ros, stjärnflocka och prärieklocka
Corsage med ros, stjärnflocka och prärieklocka. ✚ Klicka för större bild

Nedan en bild på bukettens “handtag” med sidenband, pärlor och spets. Den här stilen kallas för handbunden bukett, där stjälkarna utgör handtag. Man kan också binda buketten i en hållare där du får ett handtag i plast, som också kan klädas i band. Då ser man inte stjälkarna som i den här buketten, där kunden önskade en mer naturlig stil.

Brudbukett i rosa och creme med ros och pion
Här syns sidenbandet med pärlor och spetsband längst ner. ✚ Klicka för större bild

Brudens kommentar dagen efter bröllopet:

TACK Marianne för uuunderbara buketter!! ?????? Jag blev jättenöjd! Och jag fick många positiva kommentarer från andra! ? Vi hade en fantastisk dag! ❤️??? kram

Du är varmt välkommen att kontakta mig för att prata brudbukett. Så här når du mig →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.