Handtextat begravningsband för krans och begravnings­dekoration

Begravningsband, handtextat 150mm

Kransband, handtextat 150mm

Ett begravningsband är ett fint sätt att berätta om sin relation med den avlidne och ger mer mening till begravningsdeko­rationerna. Budskapet på bandet blir på grund av sin storlek en del av hela begravningen och kan bidra med fina tankar till tröst för alla närvarande.

Hur begravningsband används

Vanligast är att man fäster bandet vid en krans och därför kallas det också kransband. Men det går lika bra att fästa bandet vid andra större begravningsdekorationer. Till en vanlig bukett blir det lite för stort med ett band. Där passar det bättre med ett handtextat kort.

Ett begravningsband består egentligen av två band – på det ena skriver man en hälsning och på det andra skriver man vem hälsningen kommer från. Hälsningen kan vara upp till 15 ord lång på ett 150 mm brett band. Det är vanligt att begravningsband beställs av en mindre grupp eller familj, och då kanske man skriver Arbetskamraterna, Barnbarnen, Familjen Svensson eller Kalle och Lisa med familj på det andra bandet.

Band kan även användas tillsammans med kistdekorationen men den beställs förstås av sorgehuset och ofta genom begravningsbyrån.

Beställ ditt band fraktfritt här

Här kan du direkt beställa handtextat begravningsband med snabb leverans fraktfritt till hela Sverige. Jag textar vad du vill. Tips på hälsningar finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.