Änglar i begravnings­dekorationen

Änglar som dekoration vid begravning
Änglar vid begravning
Änglar ger en fin stämning vid begravning och minnesstund. De talar om hopp. De talar om en annan värld, men gör också den världen närvarande här i nuet, hos oss sörjande.

Begravningsdekorationen kan förstås bestå av mer än blommor och kransar. Om inte den bortgångne lämnat väldigt specifika önskningar så är det förstås de närmast anhöriga som bestämmer vad som passar som dekoration vid begravningen.

Levande ljus är för de flesta en självklarhet. Är det ett barn som gått bort så kan det kännas naturligt att ha med favoritmjukisdjuret eller en leksak.

Många ställer fram ett fint fotografi med en passande ram på kistan eller framför.

Själv tycker jag att änglar passar bra som begravningsdekoration. Vackra änglar.

Änglar ger en fin stämning. De talar om hopp. De talar om en annan värld, men gör också den världen närvarande här i nuet, hos oss sörjande.

Bilden ovan är från en minnesstund. Begravningen hade ägt rum på annan ort. Jag levererade ett par beställda buketter och föreslog att denna lilla ängel kunde passa fint i den enkla dekorationen. De närmast anhöriga tyckte att det passade väldigt bra. Ängeln på bilden heter Eden och kan beställas här →

Ett annat exempel:

Kistdekoration med änglar och ljus

Vid den här begravningen använde jag Änglar med ljushållare som dekoration ovanpå kistan. Här passade de vita änglarna exceptionellt bra ihop med de vita inslagen i kistdekorationen.

En närbild på änglarna innan vi tände värmeljuset:

Änglar med ljushållare på kista

Ängel Astrid som begravningsdekorationEn annan ängel som jag tycker passar bra på begravningar är den vackra lilla Astrid. Henne kan du ha var som helst. Hon reflekterar alltid ljuset från himlen så fint.

Har du något minne av änglar på begravning? Berätta gärna i en kommentar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.