Fem saker att tänka på innan du beställer brudbukett

Tips innan du beställer brudbukett
Tips innan du beställer brudbukett
Foto: Fannie Karlsson

För att floristen ska kunna binda en brudbukett som förverkligar dina drömmar så är det bra om du kan svara på några frågor

Snart dags att beställa brudbukett? Jag antar att du redan tittat på bilder och har idéer om hur du vill att just din brudbukett ska se ut.

En duktig florist är bra på att lyssna in dina önskningar men har också goda råd att ge, exempelvis om vilka blommor som fungerar för säsongen och vad som passar ihop med dig och övriga bröllopsdekorationer.

För att floristen ska kunna binda en brudbukett som förverkligar dina drömmar så är det bra om du kan svara på några frågor.

Här är fem saker som är bra att fundera på innan:

1) Välj brudklänning före

Brudbukettens stil, form och färg ska anpassas till klänningens, inte tvärt om. Så välj brudklänning innan, ta ett foto av den (helst med bruden i) och ta med eller skicka till floristen.

2) Har ni ett tema för bröllopet?

Om ni har tänkt ha ett speciellt tema för bröllopet så ska förstås blommorna passa in och stärka temat. Har ni tänkt på speciella färger för temat? Har ni inget tema så fundera på vilka färger du tycker om.

3) Har du tankar om storlek och form?

Som med allt annat så finns det förstås trender när det gäller storlek och form på brudbuketter. Visst kan man inspireras av trender, men viktigast är vad du själv tycker är fint. Dock kan det vara bra att tänka på hur form och storlek passar din figur. Det här ska man inte överdriva, men tänk på att brudbuketten ska utsmycka bruden – inte ta över. En större brud kan ha en ymnigare bukett, medan en mindre brud bör ha en något nättare brudbukett. Är du lång så kan det passa med en droppformad bukett eller en med långa stjälkar. Om det är brudgummen som beställer − ta med ett foto på bruden.

4) Vad får din brudbukett kosta?

En brudbukett kan kosta från 700 upp till flera tusen kronor, så det är klokt att fundera lite på hur mycket av bröllopsbudgeten som får gå till brudbuketten, innan du går till floristen.

5) Ska fler än bruden ha blommor?

Ska brudgummen ha ett corsage? Ska tärnorna ha blommor? Ska marskalken ha corsage? Har ni brudnäbbar? De kanske ska ha kransar eller eller blomkorg? Självklart ska alla dessa blommor matchas i färg och stil.

Vad har du för funderingar?

Vilka är dina tankar och funderingar runt brudbuketter?

Hur ser din drömbukett ut?
Behöver du ett bollplank?
Du är så välkommen att kontakta mig med frågor och funderingar om brudbuketter. Skriv en kommentar eller kontakta mig här → 
Se några exempel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.