Tankar inför Allhelgonahelgen

allhelgona-angel-krans

Nu är tid för att minnas och hedra nära och kära. Allhelgonahelgen är kyrkogårdarnas mest välbesökta helg under året då mängder av människor besöker anhörigas gravar.

Vi vill minnas, hedra, tända ljus och göra fint. Ljusen brinner i skymning och mörker och lyser upp våra kyrkogårdar, och många av gravarna får också en extra utsmyckning i form av hjärtan, kransar eller annat inför helgen.

allhelgona-dekorationer
Det är enkelt och roligt att göra sin egen gravsmyckning. Här är en enkel mosskrans lindad på en halmstomme. I en korsform har jag lagt mossa plockad från skogen, dekorerad med pärlor och en filtängel.

Kanske tänder vi också ett ljus hemma för att minnas en kär vän eller släkting. Ta tillfället att prata med barn och barnbarn och koppla samman släktens länkar och dela fina minnen.

allhelgona-minnen
Jag minns med värme min pappa som gick bort 2002. Det är av honom jag ärvt min kärlek till skog och natur <3 Kondoleanskort “Tänker på dig”.

Symboler för evigheten

Ljusen påminner oss om Guds ljus som ger oss ett himmelskt hopp.

Kransar symboliserar med sin cirkelform traditionellt evigheten och t o m grankvistarna som vi brukar dekorera med har en symbolisk betydelse: den ständigt gröna granen är en bild för det eviga livet. Även änglar talar om en annan dimension och hoppet om evigheten, bortom det vi kan se.

allhelgona-anglar-krans
Änglar påminner oss om evigheten och vårt hopp om återseende bortom tid och rum. Ängel med gulddekor.

Låt den här helgen få handla om ljus, tacksamhet, värme, tro, hopp och kärlek!

Ha en fin allhelgonahelg allesammans!

/Marianne

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.