Företagsgåvor som uppskattas av alla: Fruktkorgar med nötter & choklad

Fruktkorg med blommor och cider på hotell Radisson Blu i Uppsala

Letar du efter företagsgåvor som uppskattas av alla? En julgåva till personalen som känns lyxig fastän den inte kostar mer än de 450 kr som är gränsen för förmånsbeskattning?

Då ska du tänka fruktkorgar. Eller för att vara mer precis: En lyxigt inslagen och blomsterdekorerad fruktkorg med nötter, choklad och ett handtextat kort.

Vad skulle kunna passa bättre som gåva än frukt? Alkohol går självklart bort om du är rädd om din personal och ditt varumärke. En pryl blir ganska töntig under 450 kr, och vad ger man som folk inte redan har?

Fruktkorgar uppskattas av alla. Skulle du ha någon extrem LCHF:are i personalen som inte äter frukt så uppskattar de ändå den fina gåvan, ställer gärna upp den hemma och ser till att någon annan äter upp frukten. Nötterna äter de med glädje själv.

Fruktkorg med blommor och cider på hotell Radisson Blu i Uppsala
Här har jag ställt in en fruktkorg med blommor och cider i ett rum på hotell Radisson Blu i Uppsala innan gästen anlände – i detta fall en konferenstalare

Fruktkorgar fungerar bra som gåvor både till anställda, leverantörer och kunder. När du har viktiga affärskontakter på besök så ska det förstås stå en fruktkorg på hotellrummet när de anländer. Vi levererar ofta fruktkorgar till Uppsalas hotell med lyxig inslagning – en välkomstgåva som alltid uppskattas och som stärker ditt varumärke som en omtänksam affärspartner.

Beställ fruktkorgar här

Skatteregler för företagsgåvor till anställda:

Skatteverket har bestämt att det finns tre typer av gåvor till anställda som är skattefria, alltså gåvor som den anställde inte behöver betala skatt för att man tar emot. Dessa tre kategorier är julgåvor, jublieumsgåvor och minnesgåvor.

Julgåvor

En julgåva till anställda får inte kosta mer än 450 kr inklusive moms, exklusive frakt. Kostar gåvan mer än 450 kr så måste den anställde ta upp den i deklarationen och arbetsgivaren måste betala arbetsgivaravgifter på hela värdet.

Jubileumsgåvor

Om företaget firar 25-, 50-, 75- eller 100-årsjubileum så får man ge en gåva till de anställda som är värd upp till 1 350 kr inklusive moms utan att man behöver skatta för den.

Minnesgåvor

Vid särskild högtidsdag får arbetsgivaren ge en större gåva utan att den beskattas. En särskild högtidsdag kan vara den anställdes 50-årsdag eller när man firar en lång tids anställning (20 eller 25 år) eller när den anställde slutar. Vid ett sådant tillfälle får arbetsgivaren ge en gåva med ett värde motsvarande max 15 000 kr utan att den behöver beskattas.

Källa: Skatteverket

Här kan du beställa fruktkorgar som vi levererar dit du vill med ett fint kort från dig eller ditt företag:

Pris från: 275 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.